28.03.2021. Žlijeb

Nakon dugo planiranja, napokon je došao na red i za uspon na Žlijeb. Iz Dive Grabovice startamo u 09:00. Na putu do prvog izvora nailazimo na  ogromnog gmizavog prijatelja “šargu” dosta dobro upozorenje svima da su već van svojih skrovišta, zaobilazimo i nastavljamo. Laganim tempom stižemo do prvog izvora uzimamo kratku pauzu i okrijepimo se vodom. Nastavljamo do drugog izvora uz par pauza. Uz divljenje prirodi i vrhovima prekrivenih snjegom vrijeme nam je brzo prošlo. Do kućice smo stigli za dva sata i 10 minuta. Zasluženo se počastili čajem i otišli na vidikovac. Kamo god se okreneš, dah staje. Ne znaš na koju stranu prije da pogledaš. Nakon razgledavanja i naslikavanja se vraćamo do kuće i ručamo. Hoćemo na Tise? Nećemo na Tise? Hoćemo!
Put do gore se naočekivano oduljio. Već nakon pola sata prvi tragovu snijega. Na pet minuta od Tise smo naišli na kolege planinare, koji upozoravaju na snijeg i sklizak teren.
Nažalost, preravni đonovi(Jopini) vratili su nas nazad. Kućicu na Tisama smo ipak vidjeli (s malo veće udaljenosti). Krenuli smo lagano nazad, odmorili kraj kuće na Žlijebu, i diveći se prirodi nastavili dalje. Uz kratke pauze kraj izvora spustili smo se do auta. Produktivan dan cca 18 prijeđenih kilometara.
Multimedija: Foto album pogledajte ovdje